A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

ПРАВОВА ОСВІТА ДІТЕЙ – ЗАПОРУКА ЗАХИСТУ ЇХ ПРАВ!

Дата: 10.10.2018 09:58
Кількість переглядів: 579

          Протягом 2018-2019 років, представники  Управління юстиції, відповідно до плану заходів з реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!"  організовують та проводять бесіди, зустрічі, семінари, круглі столи. В рамках проекту, 10 жовтня 2018 року, до Михайло-Коцюбинської ОТГ завітали начальник Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Людмила Кузьміна і начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Світлана Трянова і зустрілись з учнями Михайло-Коцюбинської гімназії, Андріївської та Ведильцівської ЗОШ I-III ступенів Михайло-Коцюбинської селищної ради.

Фахівці розповіли учням про заходи, що відбувалися в обласному Управлінні юстиції впродовж тижня права, присвяченого Дню юриста, звернули їх увагу на негативні явища, що останнім часом має непоодинокі випадки серед підлітків – булінг.

        Змінами до Закону України «Про освіту» вводиться визначення терміну «булінг» як «моральне або фізичне насильство, агресія у будь-якій формі або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати особу своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорстокого ставлення». Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу» депутати ВРУ прийняли за основу. Законопроект пропонує  на законодавчому рівні визначити поняття булінгу, шляхи протидії цьому явищу, захисту прав дітей та  інших осіб, які працюють в закладі освіти. А також – встановити адміністративну відповідальність за булінг, приховування випадків булінгу педагогічним працівником або керівником або засновником закладу освіти. Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації цілодобово та безкоштовно в межах України надає правову допомогу та консультує за номером 116 123.

         Аби діти краще засвоїли практичні поради як запобігти булінгу спеціалісти Управління юстиції провели інтерактивну гру, під час якої учні висловили своє відношення до цього явища і засудили будь-яке насилля з боку однолітків.

 

За інформацією відділу освіти, молоді, спорту,

культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь