A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Адресною реабілітацією з початку року забезпечили вже більше 600 осіб

Дата: 07.02.2018 08:39
Кількість переглядів: 859

Відповідно до рішень правління Фонду соціального страхування України, з 01 січня 2018 року механізм замовлення та розподілення путівок на відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду замінило адресне забезпечення медичною реабілітацією. За січень поточного року програмою охоплено більше 600 осіб.

Новий порядок забезпечення лікуванням після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів передбачає спрощення механізму отримання відновлювального лікування для застрахованих осіб і прискорення надання соціальної послуги.

«Після резолюції лікарсько-консультативної комісії щодо необхідності реабілітації за певним профілем, у лікарню до пацієнта приїжджає фахівець Фонду та разом із хворим заповнює заявку на відновлювальне лікування. Людині надається перелік санаторіїв, які відповідають вимогам по профілю його хвороби, і вона сама обирає. Потім Фонд узгоджує з санаторієм наявність вільних місць і укладається тристоронній договір – між Фондом, санаторієм і хворим», – повідомив директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков.

Такий крок, зокрема, має на меті збільшити кількість осіб, які матимуть можливість відновити здоров’я на базі санаторіїв.

За 2017 рік послуги з відновлювального лікування застрахованих осіб і членів їх сімей отримали 26 830 осіб, в тому числі 1 432 дитини у супроводі дорослих.

Нагадаємо, право на реабілітаційне лікування в санаторно-курортних закладах має кожна застрахована особа за наявності медичних показань. Вартість відновлювального лікування 100-відсотково покривається за рахунок коштів ФССУ.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

(044) 206-14-39, 097-723-67-16


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь