A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Відбулася зустріч з учнями Андріївської гімназії

Дата: 11.05.2023 10:14
Кількість переглядів: 132

10 травня 2023 року до учнів Андріївської гімназії та вихованців дитячого дошкільного закладу «Янголятко» завітали інспектори поліції сектору ювенальної превенції Чернігівського районного управління поліції спільно з начальником служби у справах дітей Михайло-Коцюбинської селищної ради Іриною Панченко. Для учнів проведено виховну годину з метою правового виховання школярів та попередження дитячої злочинності. Під час зустрічі інспектори роз’яснили дітям зміст Конвенції ООН про права дитини, поспілкувались на теми: «Безпека дорожнього руху», «Торгівля людьми, у тому числі неповнолітніми», «Підліток і закон. Знай свої права, дитино!», «Чи можуть бути права без обов’язків?», «Адміністративна та кримінальна відповідальність за вчинення правопорушень неповнолітніми», «Про шкідливість вживання алкоголю, тютюну та наркотичних засобів та їх пагубний вплив на дитячий організм».  

Також правоохоронці попередили школярів, що за вчинені адміністративні правопорушення з 16 років  діти самі несуть відповідальність, а до 18 років за кримінальні та адміністративні правопорушення вчинені неповнолітніми, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність – відповідальність несуть батьки або особи, які їх замінюють.

Після зустрічі з учнями було відвідано 4 родини, що проживають на території Михайло-Коцюбинської територіальної громади і в яких виховується 11 дітей. Під час відвідування були перевірені умови проживання дітей, зібрана інформація щодо поводження батьків з дітьми, їх побуту, спільного проживання. Проведено профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства.

Контроль за родинами, що опинились у складних життєвих обставинах та станом дітей, які в таких родинах виховуються, є одним з пріоритетних напрямків роботи поліції та служби у справах дітей. Такі сім'ї знаходяться в зоні постійної уваги та систематично перевіряються, щоб вчасно виявити проблеми та допомогти в їх вирішенні.

Важливо: якщо ви бачите випадки, коли діти страждають від дій своїх батьків, або не отримують належного догляду - не чекайте, доки станеться лихо! Своєчасно повідомляйте про такі факти до поліції за номером 102!

За інформацією Служби у справах дітей Михайло-Коцюбинської селищної ради

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь